Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

10 zakona koji potvrđuju da je svijet poludio

Postoje države koje su otišle malo predaleko u želji da reguliraju međuljudske odnose…

1. U Bahrainu muški doktor može legalno pregledati ženske genitalije, ali mu je zabranjeno direktno gledati u njih. Tako se mora služiti ogledalom.

2. Muslimanima je zabranjeno gledati u genitalije leša. To se također odnosi na grobare. Genitalije preminulog moraju cijelo vrijeme biti prekrivene ciglom ili komadom drveta.

3. U Indoneziji je kazna za mastrubaciju odrubljivanje glave.

4. Na Guamu (otok u Tihom oceanu) postoje muškarci čiji posao je da putuju zemljom i rješavaju djevičanstva mlade djevojke koje im još za to i plaćaju. Razlog? Kako nalažu zakoni Guama, djevicama se izričito zabranjuje brak.

5. U Hong Kongu, prevarena žena može legalno ubiti supruga, ali joj je to dozvoljeno učiniti samo golim rukama. No u obrnutom slučaju, preljubnica može biti ubijena bilo kako.

6. Toples prodavačice legalne su u Liverpoolu u Engleskoj, ali samo u dućanima s tropskim ribicama.

7. U Caliju, Kolumbiji, žena može imati seks samo u braku, a prvi put kada to učini njezina majka mora biti prisutna kao svjedok.

8. U Santa Cruzu, u Boliviji, muškarcu je zabranjeno imati seks sa ženom i kćeri u isto vrijeme. Pretpostavljamo da je to bio tako velik problem da su morali donijeti ovaj zakon?

9. U Libanonu, muškarcima je dozvoljen seksualni odnos sa ženkama životinja. No ako to isto učine s mužjacima, kazna je smrt.

10. U Marylandu, SAD, ilegalno je prodavati kondome iz automata s jednom iznimkom: može ih se prodavati putem automata samo na mjestima gdje se prodaju i alkoholna pića.

 

(vijesti.ba / metro-portal.hr)