Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Omladinci NK Bosna pobjedama u Kiseljaku otvorili proljetni dio šampionata

Pobjedama u Kiseljaku, omladinci NK Bosna, tačnije kadeti i juniori, na najbolji moguči način, otvorili su proljetni dio šampionata Omladinske lige Centar.

Visočani su, zanimljivo, u prvom kolu nastavka, u obje utakmice postigli po četiri gola, što nam nagovještava izuzetno uspješno proljeće po omladince Bosne.

Kvalitetno odrađene pripreme, kao i prijateljski mečevi u sklopu istih, pokazali su da će puleni trenera Nermina Pašalića i Mensura Džavitija, ipak igrati značajniju ulogu u prvenstvu Omladinske lige Centar.

U prvoj utakmici, kadeti Bosne, koje se klupe predvodi trener Pašalić, savladali su u Kiseljaku svoje domaćine rezultatom 4:2, strijelci za žutoljubičaste bili su Alibegović, Frljak, Bašić i Vila.

U drugome meču juniorskih selekcija Bosne i Kiseljaka, ponovno su uspješniji bili Visočani koji su slavili pobjedu od 4:3 i to golovima Mahmića, M. Torlakovića, N.Dervišbegovića i Frljka.

Sa ovom pobjedom puleni Mensura Džavitija popeli su se na drugo mjesto na tabeli Omladinske Lige Centar.

U narednom kolu, omladinci žutoljubičastih domaćini su ekipi Bisera iz Sarajeva, a inače, u klubu se vrše poslijednje pripreme za odlazak na tradicionalni turnir u Berlin, i to ove godine, jubilarni ,deseti po redu ,a polazak je planiran za četvrtak 1. aprila.

 (Almin Alijagić)