Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tihi bojkot visočkih medija spram Preventa

Na poziv medijima „Obilazak Preventovih pogona u Visokom“  danas 18.marta nisu odgovorila  četiri najuticajnija visočka medija: Radio Q, RTV Visoko, CATV i portal www.visoko.co.ba. Taj je potez svojevrsnog „tihog bojkota“ visočkih medija na Preventov poziv stvarna slika saradnje i transparentnih odnosa. Predstavnici medija jedinstveni su u stavu da ovo preduzeće nema nimalo društvene odgovornosti, bar kad je područje Visokog u pitanju. Finansijska izdvajanja i podrška lokalnoj zajednici kroz ekološke, sportske, pa i medijske projekte je mizerna, u odnosu na njihov uticaj i veličinu koju vole isticati.

Njiihov se odnos prema zajednici u kojoj, istina zapošljavaju oko 3000 ljudi, vidi i u odnosu prema zakonodavnom tijelu Općine Visoko. Na brojna, konkretna i suvisla pitanja vijećnika, otvorene pozive za javne razgovore i upoznavanje javnosti, nisu se udostojili adektvatno odgovoriti. Javnosti je već odavno jasno da u odnosima Preventa prema Visokom i svemu visočkom nešto ne štima.

Ponašanje visočkih medija koji  se nisu danas pojavili na obilasku Preventovih pogona u Vioskom, šalje jasnu poruku da ne žele u ovome učestvovati ni ljudski ni profesionalno.