Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Samo deri, Srbijo!

Deri zemljo nebeskog naroda kad možeš. Kad i sama k'o i mi imaš više ludaka nego normalnih. I kod tebe se normalni ne čuju pa nenormalni zauzeše, preuzeše. Ma c'epaj bre, Srbijo! Ti barem ozbiljno radiš svoj pos'o i ne daš pardona nikom. Upravo sam se učlanio u Facebook grupu “Svi mi koji mislimo da je Srbija apsolutno u pravu što nam jebe mater glupu kad god joj se ćefne”, a koja odzvanja:

Nemamo mi trunke mozga čim nam inokosni Živanović može zaključavat skupštinske sale na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i smješkat se iza ćoška sa svojim posiscima, dok Tihić izjavljuje kako su “postigli saglasnost” da se koristi plava sala. Megaturboprivrednik Nihad Imamović (mali u Radončića) ljubuje sa dodikom usred Sarajeva. Ramiz Džaferović i dalje sjedi I SJEDIĆE na vrhu Razvojne banke. I neka će. Leo Pločnikić nije u zatvoru nego objavljuje saopštenja koja se ozbiljno iščitavaju. Radovan u Haagu diže pritisak Srebreničankama “na galeriji”, a Ejup… ma ko jebe Ejupa.

Za koji mjesec ćemo svakako izglasat sljedeći fašizam, a zemlja ako se i ne raspadne uvijek će biti “na ivici raspada”. Jer smo glupi, jer smo jako glupi, jer smo nevjerovatno glupi.

AFERIM SRBIJO! Deri nas, mi šutimo! Kao i Iliju, sve nas poderi. Eto nas nenaoružani, s rukama u zraku. Pješke ćemo, nemoj da se snebivaš kad dođemo nego deri. Deri zemljo nebeskog naroda kad možeš. Kad i sama k'o i mi imaš više ludaka nego normalnih. I kod tebe se normalni ne čuju pa nenormalni zauzeše, preuzeše. Ma c'epaj bre, Srbijo! Ti barem ozbiljno radiš svoj pos'o i ne daš pardona nikom.

Inati se Srbijo, boli te. Mi smo već potvrdili svoj balkanski status. Glupi Bosanci a bogami i Hercegovci. Jesmo i neka smo. A i Srbi su glupi, isto tako i Hrvati glupi jesu, kao i Crnogorci, Makedonci, Vojvođani (oprosti mi Srbijo što ih ne zovem Severosrbima, ja navik'o po starom), Kosovari i svi ostali koje trefi da se dotaknu Balkana. Slovenci misle da su se izvukli al’ nisu. Glupi smo svi redom k'o spolovilo, apsolutno, bezuslovno i opetovano dokazano.

Samo deri, razderi nas sve na komade. Nemoj da boli puno. Demokratski.

(www.protest.ba, piše: Nermin Čengić)

 {youtube}FmiNUlXNufs{/youtube}