Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

TK Bosna drugi na “Bihać Openu”

Na dvodnevnom medjunarodnom tekvando turniru pod nazivom „Bihać Open“ članovi Tekvando kluba Bosna još jednom su pokazali kvalitet i pravu snagu, te svojim rezultatima obradovali sve poklonike drevne korejske borilacke vjestine. Naime, u konkurenciji 33 kluba iz ukupno 6 zemalja, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Njemačke i naravno BiH, Tekvando klub Bosna Visoko nastupio je sa 25 takmičara, te je na kraju zauzeo ekipno drugo mjesto, uz 17 osvojenih medalja, od toga 7 zlatnih, 3 srebrene i 7 bronzanih.

U klubu su posebno oduševljeni činjenicom da je Kajević Velid proglašen za najboljeg borca turnira. On je u 4 borbe ostvario isto toliko pobjeda nokautom.a veliki pehar mu je uručio predsjednik tekvando saveza BiH, Miodrag Deretić.

Pored Velida Kajevića zlatom su se okitili: Mustafa Omanović, Amel Kajević, Admir Sejdić, Lamija Durmić, Mirza Frljak i Irhad Šatara.

Treneri Kajević Edin, Asmir Ohran i revnosni tajnik kluba Elvir Špiodić ističu veliku zahvalnost Općini Visoko, koja je imala razumijevanja i dijelom je bila sponzor ovoga dalekoga putovanja u Bihać, na kojem su članovi Tekvando Kluba Bosna ostvarili sjajne rezultate i u pravom svjetlu pronijeli ime našega grada.

Kada su u pitanju naredne aktivnosti, iz isključivo finansijskih razloga, otpala je mogućnost učešća na turniru u Zagrebu, koji je imao karakter pozivnoga, no sredinom marta, tačnije 13 ovoga mjeseca, Tekvando Klub Bosna Visoko nastupiće na medjunarodnom turniru u Posušju.

(Almin Alijagić)