Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK:Rezultati akcije u saobraćaju

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda na putevima na području Zeničko-dobojskog kantona i smanjenja broja saobraćajnih prekršaja. U tom smislu sprovode se akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Krajem protekle sedmice, u dane 13.02. i 14.02.2010. godine, realizovana je akcija kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja naznačenih prekršaja shodno odredbama  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 568 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su zbog vožnje pod dejstvom alkohola vozačima izdata 32 prekršajna naloga, dok je 157 prekršajnih naloga uručeno po drugim prekršajima.

 

Ovom prilikom upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa. Vozačima posebnu pažnju skrećemo na poštivanje zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kako bi se izbjegle neželjene posljedice, te kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

URED POLICIJSKOG KOMESARA