Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Za visoko.co.ba piše Almin Alijagić: U ponedjeljak novo rukovodstvo NK Bosna

Fudbaleri visočke Bosne, polako ali sigurno, ulaze u drugu fazu priprema za proljetni dio šampionata Prve lige Federacije BiH. Nakon prvog dijela, u kojem su najvise pažnje posvetili jačanju muskulature i sticanju snage, na red dolazi ona faza priprema koju igrači najviše vole, a to je rad sa loptom, tj.odigravanje kontrolnih mečeva. Kao što smo i najavljivali, sutra će žutoljubičasti odigrati svoj prvi prijateljski susret, protivnik je brezanski Rudar, a utakmica je zakazana za 13 sati na pomoćnom terenu stadiona Luke. Trener Bosne, Avdo Kurdija, u ovome meču pružit će priliku svim igračima, kombinovane postave će dobiti po jedno poluvrijeme.

Što se tiče aktivnosti vezanih za formiranje novog Upravnog odbora, nogometaši Bosne će po svoj prilici, nakon današnjeg sastanka uglednih visočkih privrednika na čelu sa Nihadom Smailagićem, vlasnikom Ramparta, do ponedjeljka i zvanično dobiti novo rukovodstvo sa kojim će uči u nastavak prvenstva.

To bi u mnogome i otklonilo mnoge nedomumice vezane za odlazak žutoljubičastih u toplije krajeve, gdje bi kroz kontrolne utakmice trener Kurdija uigrao sve linije tima. Mnogi će se složiti da je dolaskom Vedada Džafića, Edina Genjca i golmana Armina Mujagića, stručni štab visočkog prvoligaša dobio vrijedna pojačanja, tako da će nogometaši Bosne, zajedno sa novom Upravom, sasvim sigurno igrati značajnu ulogu i u drugom dijelu šampionata Prve lige Federacije i time potvrditi dobre rezultate od jesenas