Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pandžićima potreban ogrjev da prezime: Obezbjeđen smještaj, krevet i peć

Zahvaljujući pomoći dobrih i humanih ljudi, porodica Pandžić iz Visokog riješila je pitanje smještaja i obezbjedila malu količinu hrane. Kako saznajemo iz razgovora sa Ramajanom Pandžić, suprugom gluhonijemog Nijaza i majke 12- godišnjeg Arnela koji ima oboljenje bubrega,  smjestili su se  u iznajmljenom prostoru na adresi Mule Hodžića broj 12 u Visokom. Iz Franjevačkog samostana stigla je obećana pomoć u vidu kreveta za sina i peći na koju se Pandžići mogu grijati i kuhati.

„Još samo kad bi imali drva da nekako premostimo ovu zimu“ – kroz suze govori Ramajana i zahvaljuje se svim dobrim ljudima koji su im do sada pomogli upalatama na žiro račun i lično donoseći pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama. Ne želeći umanjiti ničiji trud i pomoć Ramajana se posebno zahvalila Edinu Bukvi koji je ovoj porodici donio određene količine hrane i zajedno sa ostalima pomogao da prežive. Pomoć u novčanim sredstvima Pandžićima stigla je i od Općine Visoko.

“Hvala svima koji nam pomažu, ali mi bismo bili najsretniji kada bismo skupili novce za konja i konjska kola, pa da moj Nijaz može raditi, pa koliko bude, neka bude. Mi ne želimo zauvijek živjeti od pomoći, imamo snage da radimo, samo kad bi bilo uslova i posla“ – ističe Ramajana Pandžić.

Važni su uslovi stečeni za kakav takav život, još je samo malo poticaja potrebno ovoj porodici. U vremenu kada nas je većina zaokupljena borbom za svoju egzistenciju, prisjetimo se i onih koji imaju puno manje od nas. Pozivamo sve humane ljude koji žele i mogu pomoći da podrže ovu akciju i svojim prilozima omoguće osnovne uslove za život porodice Pandžić iz Visokog.