Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZBOG VELIKOG VODOSTAJA BOSNE BLOKIRAN SOBRAĆAJ NA ULAZU U ZENICU

Prema najnovijim podacima Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona rijeka Bosna na pojedinim dijelovima toka kroz ovaj kanton izlila se iz korita ali još uvijek nije došlo do plavljenja stambenih i privrednih objekata.
Vodostaj Bosne 01.00 sati na mjernoj stanici u Zenici, dostigao je svoj maksimum i iznosi 390 cm, što je za 70 cm više u odnosu na predhodni dan.

„Ukoliko bi došlo do padavina u narednim satima, mogu se očekivati poplave i prekid saobraćaja na pojedinim područjima općina i Kantona. Situacija može biti veoma složena na dionici magistralnog puta M 17, tačnije na zaobilaznici Vranduk – Nemila, kojom se trenutno saobraća uz samu Bosnu“, navodi se u posljednjoj informaciji KUCZ ZDK.

Na području Zenice u središtu grada, Bosna se izlila na lokalitetu Kamberovića polja ali još ne predstavlja prijetnju da bi moglo doći do plavljenja objekata, a voda je blokirala saobraćaj kroz dva podvožnjaka na ulazu u grad iz pravca Doboja. Na području općine Kakanj, došlo je do izlijevanja Bosne na lokalne puteve Kakanj – Doboj i Kakanj – Donji Kakanj.

(Fena)