Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VGT OSIGURANJE OBILJEŽILO 15 GODINA USPJEŠNOG RADA: Zadržana stabilna peta pozicija u BiH

Sinoć je u Sarajevu, svečanim prijemom u Hotelu Europa obilježena 15 godišnjica postojanja prve privatne bosanskohercegovačke osiguravajuće kuće – VGT osiguranja. Među partnerima, poslovnim prijateljima i ostalim uvaženim zvanicama, gostima je predstavljen promotivni film „VGT osiguranje – 15 godina sa vama“, a u ulozi domaćina gostima su se biranim riječima obratili gospodin Halim Zukić, predsjednik Nadzornog odbora, te gospodin Amir Zukić, direktor Društva.

 

„Uspjeh VGT osiguranja jeste uspjeh domaće energije i mladosti, predanosti mladih ljudi koji su se zapravo prije 20 godina odlučili da se usavršavaju, unaprjeđuju svoja znanja i primjene ih u svakodnevnom poslovanju.“, istakao ja gospodin Halim Zukić, i dodao kako je posebno zadovoljan što među uposlenima vladaju dobri međuljudski odnosi, koji doprinose kontinuiranom rastu poslovnih rezultata.

 

O VGT osiguranju kao članu VGT grupacije, govorio je direktor Amir Zukić, te naglasio kako je sve počelo 1991. sa kompanijom Remis d.o.o. Visoko. Danas, članice VGT grupacije su i Interšped Sarajevo, AMUIP Zenica, Transport Kakanj, AC d.o.o. Breza i VGT consulting. Također, dodao je da je VGT broker, kao jedna od najuspješnijih brokerskih kuća u našoj zemlji i kompanija koja je jedan od osnivača Sarajevske berze vrijednosnih papira (SASE) dio ove uspješne grupacije.  Na kraju ove godine koja je protekla u znaku velikih poremećaja na svjetskim finansijskim tržištima, zadovoljstvo mi je reći da VGT osiguranje uspješno savladava sve nedaće uspijevajući zadržati tržišno učešće i trendove razvoja.“, zaključio je direktor Zukić.

 

Prema zvaničnim rezultatima, VGT osiguranje u segmentu neživotnih osiguranja zadržalo je stabilnu petu poziciju u BiH. Kako je istaknuto i tokom ove svečanosti, ovaj uspjeh je rezultat stručnosti, fleksibilnosti i iskustva u primjeni znanja u oblasti osiguranja. Kako bi u daljem poslovanju što adekvatnije odgovorili na trendove tržišta, te zahtjeve klijenata, VGT osiguranje će u narednom periodu posvetiti dodatnu pažnju malim i srednjim preduzećima.