Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ASA podržava Tužilaštvo BiH

ASA grupacija odbacuje još jedan bezuspješan pokušaj Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) da skrene pažnju javnosti sa slučaja korupcije na području Grada Sarajevo koji uključuje visokopozicioniranog člana ove partije.   

Naglašavamo da vodeći ljudi Grupacije blisko sarađuju sa Federalnom upravom policije, Tužilaštvom BiH i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH od samog početka istrage protiv lokalnih dužnosnika na području Grada Sarajeva koja je započeta sredinom juna. Federalna uprava policije je 19. oktobra dostavila Tužiteljstvu BiH Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv dvije osobe gdje je načelnik općine Novi Grad „prekoračio granice svog službenog ovlaštenja i utjecao na neusvajanje Izmjena i dopuna regulacionog plana“. 

Neprimjereno je da jedna politička partija pogrdnim imenima javno proziva osobu koja je imala hrabrosti otvoreno progovoriti o ucjenama lokalnih dužnosnika na području Grada Sarajeva, koji su pokušali da sebi prigrabe novčanu korist od grupe investitora spremnih u vremenu recesije zaposliti stotine radnika.  Pogrdnim imenom nazivaju osobu koja je od 1996. godine na čelu poslovnog sistema koji se kontinuirano razvijao poštujući sve zakonske propise i izmirujući sve poreske obaveze. Danas ovaj sistem ima 3.500 zaposlenih čime značajno doprinosi razvoju ekonomije i društva. Isti poslovni sistem već dugi niz godina izdvaja milionske iznose za razvoj kulture i sporta, te školovanje skoro 1.000 djece.    

Još jednom naglašavamo da ne postoji politička pozadina ovog slučaja već isključivo pokušaj zaštite investicije. Poslujući od 1996. godine, ASA grupacija je razvijala poslovanje na domaćem kapitalu i znanju svojih zaposlenih, ali neće platiti mito da bi normalno u okviru zakona obavljala svoje aktivnosti.