Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK: Saopštenje za javnost

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim aktivnostima, u dane 19.12. i 20.12.2009. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima, kao i u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, te otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su ukupno 483 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je zbog utvrđenih prekršaja izdato 56 prekršajnih naloga. Prilikom realizacije ovih aktivnosti legitimisano je 80 lica, izvršen je pregled 62 lica i 101 vozila, te izvršene provjere za 22 lica i 9 vozila.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA