Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asmir Hodžić: Oni koji špekulišu da sam u Srbiji zbog navodnog “kupovanja” diplome su oni koji ne vole Visoko i KTK, ovdje sam da vratim pokradeno od Kožare!

Nakon što je Radio Q objavio informaciju kako je v.d direktor “KTK Visoko” Asmir Hodžić na službenom putovanju u Srbiji radi uvida u imovinu KTK Visoko u ovoj zemlji i plana eventualnog povratka imovine, pojavile su se špekulacije da je Hodžić ustvari otputovao u Novi Sad kako bi završio nekakvu školu koja mu nedostaje kako bi u potpunosti zadovoljavao uvjete za mjesto direktora KTK Visoko. Tim povodom kontaktirali smo gospodina Hodžića koji se još uvijek nalazi u Srbiji i postavili direktno pitanje da li su špekulacije i tačne:

-” Da sam htio završavati škole na taj način to sam trebao raditi u vrijeme kada je Mulo Hodžić bio direktor Kožare i mogao šta je htio. To su izmišljotine i laži onih kojima nije u interesu da se Kožarina imoviva vrati stvarnom vlasniku. Međutim, ako neko želi na takav način da dođe do diplome mogu se raspitati, neće mi biti teško otići do Novog Sada, a znam neke iz Visokog koji i imaju takve škole” –  kratko je prokomentarisao Hodžić.

Inače, saznali smo da je sitruacija oko imovine KTK u svim zemljama u regionu izuzetno komplikovana, što zbog onih koji u tim zemljama žele prisvojiti ono što nije njihovo, što zbog toga što su pojedinci iz Visokog sumnjivim prodajama željeli ostvariti ličnu korist.