Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Događaji koji su obilježili kraj godine

Povodom događaja za koje iz „Foruma građana Visoko“ smatraju da pobuđuju nadu u bolju budućnost Visokog ova organizacija je izdala saopćenje za javnost u kojem se kaže:

U zadnje vrijeme u Visokom desila su se dva izuzetna i zapažena događaja.

Prvi događaj je novi menadžment u KTK koji sa upravljačkom strukturom i sindikatom hoće da pokrene cjelokupnu proizvodnju unutar svojih prizvodnih cjelina. Mislimo da iza tog htjenja treba da stoji cio grad, odnosno Općina, zatimKanton, Federacija i država Bosna i Hercegovina.

Većinsko vlasništvo KTK je u rukama države, zato briga države mora biti još snažnija pogtovo što je ovo mnogoljudan kolektiv koji ima tradiciju i koji je poznat u svjetskim razmejrama.

Zato se obraćamo bosanskohercegovačkoj javnosti, a posebno visočanima koji se nalaze u raznim organima vlasti i drugim asocijacijama, a koji svojim uticajem mogu pomoći, sa ciljem da podrže rukovodne strukture KTK kako bi se pokrenula proizvodnja u ovom privrednom društvu od koje će imati koristi kako radnici tako i naša bh zajednica.

Drugi događaj zavređuje posebnu pažnju i odnosi se na kulturno događanje koje se desilo prošle sedmice pod nazivom: Festival umjetničkog stvaralaštva mladih općine Visoko, zvučnog imena „ART FEST“.

Ovaj festival uključio je veliki broj učesnika kao i promatrača, okupio je mlade svih uzrasta sa cijelog prostora naše Općine.

Gradsko kino odavno nije bilo ispunjeno razdraganom mladosti kao što je to bilo u dane ovog festivala. Zato čestitamo organizatorima, učesnicima i sponzorima ovog festivala.

Ovogodišnji „ART FEST“ zaista je bio na nivou velikog kulturnog događaja i poželjno je da se desi i iduće godine sa željom da preraste u tradiciju naše općine Visoko.

 

Ismet Karasalihović

Forum građana Visoko