Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vahid Hećo: “Vrijeme je da se palica prepusti nekom drugom”

Još nije poznato ko će biti novi predsjednik Općinskog Savjeta Stranke za BiH u Visokom. Prema izjavi dosaadašnjeg predsjednika, aktuelnog Federalnog ministra industrije, rudarstva i energije Vahida Heće, s obzirom da ulazi u Predsjedništvo ove stranke „palica će biti prepuštena nekome drugom“. Do trenutka objavljivanja  ovog teksta nisu bili poznati rezultati glasanja za 30 članova  Savjeta S za BiH, od ponuđenih 55 imena, a koji se biraju tajnim glasanjem, na Petoj Izvještajno – izbornoj Skupštini Općinske organizacije SBiH.

 Izabrani članovi Savjeta SBIH na narednoj će sjednici izabrati predsjednika Savjeta koji će ovu funkciju obavljati do sljedeće Skupštine.

Počinju pripreme pred Opće izbore 2010.g.,a  cilj je, prema riječima Vahida Heće još aktuelnog predsjednika ove stranke u Visokom, zadržati visoku poziciju u vlasti.

„Cilj nam je ojačati redove i strukture S BiH, i iz tog razloga se bira Općinski Savjet od 30 članova, što je za pet više u odnosu na dosadašnju praksu.  Predstojeći nam izbori daju zadatak da se ozbiljnije pripremimo za te izbore i da ponudimo kvalitetne ljude koji će voditi državu“ – izjavio je Vahid Hećo.