Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Udruženje “Nit života”: Predavanje o temi “Zdrave dojke”

Počelo je sa radom udruženje „Nit života“ u Visokom, osnovano s ciljem pomoæi  osobama oboljelim od karcinoma.

Posebna se pažnja želi posvetiti edukaciji mlade populacije, budjenju svijesti o samopregledu, redovnim pregledima dojki, ginekološkim pregledima u smislu prevencije i ranog otkrivanja bolesti. Kada se bolest otkrije u ranoj fazi, postotak izliječenja i zaliječenja je vrlo visok.

 

 Svi oni koji žele na bilo koji način dati podršku radu ovog udruženja, mogu se obratiti u kancelariju udruženja, u zanatskom centru Sebilj 2 u Visokom. Kako bi se održali kontakti i ispunio cilj, pomoæi oboljelima i liječenima, bit æe organizovani mjesečni i sedmični sastanci. Sastanci članova udruženja  bit æe organizovani svakog četvrtka u mjesecu,  a prijatelji udruženja sastajat æe se svake srijede u sedmicu, sa terminima u 19.00 sati.


 

Prvi skup koji organizuje novoosnovano udruženje „Nit života“, je predavanje o temi „Zdrave dojke“. Gost æe biti stručnjak, Prim.dr  Aida Tatarevic – Šuko, spec. onkologije i radioterapije. Predavanje æe biti održano u zgradi opæine Visoko, velika sala, u ponedjeljak 08.juna 2009.g.