Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izdat 201 prekršajni nalog

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim aktivnostima, u subotu vršili pojačanu kontrolu u saobraæaju na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraæaja na putevima u BiH. Pored redovnih saobraæajnih patrola na magistralnom putu M-17 policijski službenici u Zenici i Maglaju bili su angažovani na kontroli učesnika u saobraæaju sa uređajem za snimanje u pokretu “Provida” kojom prilikom su evidentirana i sankcionisana prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 406 vozila u saobraæaju, kojom prilikom je zbog utvrđenih prekršaja propisanih Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraæaja na putevima u BiH izdat 201 prekršajni nalog. Od ovog broja 111 prekršajnih naloga je izdato zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, dok je 90 prekršajnih naloga izdato zbog ostalih prekršaja iz navedenog zakona. Prilikom realizacije ovih aktivnosti 45 lica je legitimisano, izvršen je pregled 76 vozila u skladu sa članom 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona, izvršen je pregled 41 lica, dok je u 17 slučajeva izvršena provjera za vozila.