Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Brezani se u velikom broju odazvali akciji

 

Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH u saradnji s Crvenim krstom Breza organizovao je u tom mjestu akciju darivanja krvi. Akciji se odazvalo 188 osoba, a 181 je darivala  krv. Iz Zavoda su danas u izjavi za Fenu izrazili zadovoljstvo odzivom i nadu da će biti nastavljena uspješna saradnja s Crvenim krstom Breza. Zahvaljuju firmama Doncafe, Bosnalijek i Lijanovići  d.o.o koji su donirali obroke za te humane ljude. 

Do kraja godine planiraju organizovati akcije u CK Vogošća, CK Jablanica, a u toku su i akcije darivanja krvi u srednjim školama i fakultetima na području Kantona Sarajevo.

“Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH i Ministarstvo odbrane BiH potpisali su sporazum te će uskoro biti organizovane akcije darivanja krvi među pripadnicima Oružanih snaga BiH”, ističu iz Zavoda.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH navode da je stanje krvi u Zavodu zadovoljavajuće tj. mogu zadovoljiti potrebe za krvlju u Kliničkom centru Univeziteta Sarajevo i Opštoj bolnici te potrebe ostalih transfuzijskih centara koji im se obrate za pomoć.

(Fena)