Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

VISOČANI NADVISILI SAMI SEBE

Prva utakmica 1/4 finala Kupa BiH za rukometaše:
Bosna (V) –Bosna (S) 36:33 (17:15)

BOSNA (V): Hadžić 10 odbrana,Karavelić, Maslo, Zečević, Vražalić 2, Hurem 1, Čakić 4, Halilbegović 9(3), Sirčo 8 (1), Mušinbegović 2, Šahinović 10,  Huseljić,Mimić, Memija.
Trener: ZdenkoAntović.

BOSNA (S): Tahirović 12 odbrana i 1 gol,Martinović 4 (1), Melić 1, Međić, Ahić 2, Harmandić 2, Omerović,Mustafić 4, Stojanović 3, Simonović, Toromanović  6, Omerčević6, Divković 4, Beširović.
Trener: HalidDemirović.

Prva utakmica dvomeča dvije Bosne uokviru Kupa BiH je sasvim zasluženo pripao Visočanima. Odigrali susjajnu utakmicu, u kojoj su sami nemetnuli način i ritam igre. Čvrstaodbrana od starta na koju gosti kao da nisu bili spremni. U 14. minutisu “zeleni“vodili sa 10:7, a u 28. prvi put došli do plus četiri – 16:12. Tolikosu Visočani imali i u šest navrata u drugom poluvremenu. Bez respektasu forsirali brz ritam i smjelost u organizaciji i realizaciji napada.

Trener gostiju je u nastavku “odmarao” Harmandića iStojanovića, ali je do izražaja stoga došao Isak Omerčević, upotpunosti opravdavši povjerenje. Od njega su na terenu bolji bili samofenomenalni Šahinović, jednako superioran i u napadu i u odbrani, teSirčo.
Visočani su nadvisili sami sebe, bez obzira načinjenicu da raspolažu sa, praktično, samo prvom postavom, te da seistim igračima moraju koristiti cijeli susret. Lucidnost, borbenost imaksimalna angažovanost je dovela do cilja. Savladali su velikogprotivnika, za kojeg i dalje smatraju da je apsolutni i jedini favorit za osvajanje takmičenja. Suci su svojim odlukama na sebe”navlačili” bijes domaćih navijača i igrača. No, ni to nije umanjiloopšti dojam na kraju meča. Bila je vrhunska rukometna predstava.Čvrsta, a opet jednako efikasna. Završila je cepelinom presretnihdomaćih igrača.