Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Poziv volonterima/kama

damar omladineUdruženje „Damar omladine“  poziva mlade sa područja općine Visoko, dobi od 14 do 28 godina, za učešće u projektu prekogrnične suradnje sa Republikom Srbijom kroz projekat  “Vratimo život, osmijeh i sreću mladima u našim gradovima” koji je podržan od strane SHL Fondacije iz Sarajeva, kroz MAB aktivnosti.

Prijaviti se možete putem linka :

http://bit.ly/1MWPmox

Samo odabrani kandidati/ice bit će kontaktirane od strane organizatora volontiranja.

NAPOMENA: S obzirom da se radi o aktivnostima u BiH i Srbiji,  mladi moraju imati ispravne putne dokumente, dok maloljetna lica moraju imati saglasnost roditelja ovjerenu u organima uprave ( odabarni kandidati/ice  će dobiti upute kako i na koji način izvršiti pomenute obaveze).

Info o projektu :

Mladi iz Udruženja „Damar omladine“ iz Visokog  zajedno sa mladima iz kluba „Železničar-Inđija“  iz Inđije kroz  volonterske akcije imat će priliku međusobno da se upoznaju, rade i svi zajedno sagledaju značaj razvoja loklanih zajednica kroz volonterizam.

Prva aktivnost koja će se dešavati jeste aktivnost na području BiH, općina Visoko kroz uređenje školskog  igralište koje se nalazi u krugu OŠ „Kulin Ban „ Visoko  te je jedini prostor koji može da služi učenicima i učenicama ove škole da slobodno vrijeme provode na zdrav i koristan način. Teren je predviđen za košarku, rukomet , nogomet , tenis , odnosno višefunkcionalan gdje će stavljanjem u upotrebno stanje ovog igrališta mladi – učenici i učenice škole  moći imati  nastavne i vannastavne aktivnosti, kao i provoditi slobodno vrijeme u zdravom i sigurnom okruženju.

Mladi iz  Inđije  će ovim projektom riješiti  jedan od najvećih problema planinarskog doma Kozarica a to su higijenski uslovi. Higijenski uslovi su od izuzetnog značaja za normalno funkcionisanje planinarskog doma Kozarica jer se time stiču uslovi za korištenje doma svih potencijalnih korisnika: školskih ustanova za organizaciju škole u prirodi, sportskih udruženja za organizaciju sportskih priprema i samog planinarskog kluba Železničar-Inđija i biciklističkog kluba MTB Družina koji zajednični upravljaju domom a kojima je sanacija sanitarnog čvora neophodna radi ostvarivanja njihovih programskih aktivnosti i organizacije manifestacija kojih ima nekoliko tokom godine a koji se organizuju u planinarskom domu Kozarica.

Radujemo se Vašim prijavama.