Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Senad Skopljak naredne sezone napušta trenersku poziciju RK “Vogošća” i odlazi u inostranstvo?

Senad-SkopljakPoznati visočki, rukometni trener, koji trenutno obnaša funkciju trenera rukometaša Vogošće, Senad Skopljak, koji je sa ovom ekipom u posljednje dvije godine ostvario iznenađujuće dobre rezultate na meti je mnogih inostranih klubova.

Skopljak je pretprošle sezone Vogošću vratio u Premijer ligu, prošle sezone nadmašio je ambicije kluba osvojivši sa Vogošćanima 6. mjesto u Premijer ligi, a ove sezone Vogošća će sasvim sigurno završiti među prve četiri ekipe u elitnom rangu bh. rukometa.

Njegov rad prepoznali su i njemački klubovi pa prvi u redu zainteresovanih klubova je član druge Bundeslige TV Emsdetten, koji je prošle sezone napustio društvo najboljih i želi se čim prije vratiti u društvo najboljih. Ove godine to im neće poći za rukom, pa žele sljedeće sezone biti među tri prve ekipe, a razmišljanja u ovom klubu su da im Skopljak može pomoći svojim iskustvom i trenerskim znanjem.

Slovenačko Krško ove sezone napustit će slovensku prvu ligu, a žele se expresno vratiti u elitu, pa bi bh. stručnjak bio idealno rješenje.

Nekoliko klubova iz BiH već je pokazalo interes za Skopljaka, ali ovaj ne želi komentarisati te navode:

“Ja sam trener Vogošće i u potpunosti sam koncentrisan na svoj rad u ovom premijerligašu. Hvala svima na interesovanju, ali niko se još nije konkretno javio, a i da jeste ne bih razgovarao o ponudama, jer želim da ostvarim što bolje rezultate sa Vogošćom u ovoj sezoni, a dosad smo pokazali jako mnogo.” – rekao je za Skopljak.

SCSport/Visoko.co.ba