Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Glasala sam ZA amandman Meldine Ugarak i 70.000KM za školu u Porječanima, sve ostalo je laž i pokušaj jeftinog političkog profitiranja”

lejla imamovic meldina ugarak1Fondacija „MI ZA DJECU“ javno je izrazila razočarenje zbog činjenice da su dva zastupnika iz Visokog u Skupštini ZDK na 6. sjednici, prilikom rasprave o prijedlogu Budžeta ZDK za 2015. godinu, bila uzrok da područna škola u Poriječanima ne dobije 70.000 KM za dovršetak radova na izgradnji nove zgrade, kako bi učenici već u narednoj školskoj godini bili u prilici nastavu pohađati u istoj. Ovim povodom prozvana je i Lejla Imamović, visočka zastupnica iz Demokratske Fronte, koja je uputila i reagovanje ovim povodom koje prenosimo u cjelosti:

– Na Vašem portalu sam pročitala saopćenje iz Fondacije “MI ZA DJECU”, a zbog istinite i pravilne informisanosti javnosti željela bih da visočka javnost čuje i drugu stranu i sazna pravu istinu.

Istina NIJE da sam bila protiv sredstava za školu u Porječanima. Istina je da sam suprotno stavovima svoje partije i koalicionim parnerima glasala ZA amandman. Amandman nažalost nije usvojen kasnije kada sam zaista bila izvan skupštinske sale. Svi koji su prisustvovali sjednici to su jasno mogli da vide, kao i Meldina Ugarak koja je podnijela amandman.

Predsjedniku kluba DF-a sam prije glasanja rekla da ja ovdje moram i želim nastupiti visočki, jer je to zaista opšti interes, što je on i razumio i zaista sam jedina iz vladajuće koalicije glasala ZA. Meldina Ugarak nije odmah tražila ponovno pojedinačno izjašnjavanje, nego nakon pauze kada ja nisam bila tu. A pošto se već digla velika prašina oko svega i pošto vidim da neki pokušavaju na ovaj način i jeftino politički da poentiraju, reći ću i razlog odsustvovanja koji je suprotan fiziološkim potrebama kako navode u svom saopćenju iz Fondacije. Razlog mog odsustva je bio telefonski razgovor vezan za sutrašnju vrlo važnu sjednicu Doma naroda, a koja je vezana za usvajanje budžeta.

Ukoliko žele biti korektni svi visočki zastupnici u Skupštini ZDK kao i podnosilac amandmana mogu potvrditi da sam digla ruku i glasala ZA ovaj amndman, prije pojedinačnog izjašnjavanja. Sve mimo ovoga je politikanstvo i neistina te pokušaj ubiranja jeftinih političkih poena. Biračima sam obećala i toga ću se držati do kraja mandata i branit ću visočke interese u Zenici bez obzira na ovakve i slične pokušaje pojedinaca koji zloupotrebljavaju jednu sjajnu ideju skupine privrednika da se riješi pitanje škole u Porječanima”

Zastupnica u Skupštini ZDK

Lejla Imamović