Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Borba za Muamerov život se nastavlja

muamer semic udri muski martMuamer Semić, rođen je 1973. godine u Visokom i u programu je OTVORENE MREŽE za transplantaciju. Zbog previsokog pritiska, prošli put, izmješten je u Toulouse gdje je njegova supruga Lejla obavila predtransplantacione preglede, kako bi Muameru donirala bubreg i na taj način mu spasila život, ali i kako bi se Muamerovo zdravstveno stanje popravilo. Francuski tim ljekara je tada Muameru promijenio način dijaliziranja sa peritonealne dijalize na hemodijalizu ali su mu rekli da će se morati vratiti u Toulouse kako bi vrhunski kardiolozi pregledali njegovo srce.

Nakon niza pregleda, ustanovljeno je da je Muameru potreban trostruki bajpas i to da taj operativni zahvat mora uraditi u narednih mjesec dana. Ovakva vrsta operativnog zahvata se radi isključivo u Francuskoj  i to samo u Parizu i Toulouse-u. Riječ o vrlo komplikovanoj operaciji i transplantacija nije moguća dok se Muameru ne ugradi trostruki bajpas. 

Porodica Semić, koja već godinama prolazi kroz pakao sa Muamerovim dijaliziranjem, kada su napokon našli način za transplantaciju, sada mora proći i kroz ovu krizu zajedno kako su to radili do sada. Potrebna su im novčana sredstva za ovaj operativni zahvat i ovom prilikom apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pozovu brojeve 1330 i 1350 kako bi donirali 2KM i Muameru Semiću spasili život. 

Ponavljamo operativni zahvat ugrađivanja trostrukog bajpasa bi se morao desiti u narednih mjesec dana jer je u ovom slučaju Muamerov život ugrožen. Ne dozvolite da jedan dječak izgubi oca. Spasimo Muamera zajedno.

Udrimuski.ba/Visoko.co.ba

Posted in BiH