Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predavanje prof. dr. Besima Spahića o temi “BH kultura – nedonošće političkih elita”

Besim Spahic1NVO Setup ima čast pozvati sve svoje sugrađane da prisustvuju predavanju prof. dr Besima Spahića na temu BH kultura – nedonošće političkih elita, koje će se održati u srijedu, 25.3.2015. god., u Velikoj sali Općine Visoko s početkom u 19.00 sati.

Prof. dr Besim Spahić je rođen u Travniku 1953. godine, diplomirao je 1974. godine na Fakultetu političkih nauka “Veljko Vlahović”, na Odsjeku za žurnalistiku. Danas radi kao redovni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, te je objavio preko dvadeset knjiga. Poznat je kao vrlo stručan, iskusan i vješt predavač kada su u pitanju različite teme, od stručnih do životnih, te je prepoznatljiv po svom zanimljivom načinu naracije kroz koji naglašava bitne činjenice u vezi sa životom u Bosni i Hercegovini, ali i šire. U svojim predavanjima  oštro kritikuje sadašnje stanje u državi i poziva na prevazilaženje etno-religijske podijeljenosti.

Osim velikog uspjeha u naučnoj sferi, prof. dr Besim Spahić je i slobodni umjetnik koji je napisao veliki broj pjesama i tekstova, te potpisuje brojne teatarske i književne projekte.

Nadamo se da naši sugrađani neće propustiti priliku da poslušaju ovog akademika, te da će u velikom broju prisustvovati njegovom predavanju, koje će zasigurno biti interesantno i bogato zanimljivim informacijama.