Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Anketa pokazala da bi 31,9% Visočana na mjestu Veme voljeli vidjeti repliku Veme

rk vema anketa 2015I dok uživamo uz najnovije fotografije Almina Tabaka koje nam dočaravaju radove na robnoj kući Vema, privodimo kraju i anketu koju smo postavili odmah nakon što je zvanično potvrđeno da je firma “Suša” za 1.900.000KM kupila istu. Anketa je sadržavala nekoliko pitanja koja su se odnosila na to šta bi Visočani voljeli vidjeti na mjestu nekada, nadaleko, poznate robne kuće. Prema rezultatima više od 5.000 anketiranih raspoloženje javnosti je na strani ideje da se na istom mjestu napravi svojevrsna replika nekadašnjeg ponosa Visokog.

Na fotografiji koja ilustruje tekst možete vidjeti sve opcije koje su bile ponuđene i procenat dobijenih glasova. a u nastavku pogledajte i fotografije našeg povremenog saradnika i profesionalnog fotografa Almina Tabaka koji je zabilježio radove na Vemi.

Od danas možete glasati i u našoj novoj anketi koja je vezana za predstojeće Kongrese SDA, SBB-a i SDP-a, a kojima prethode unutarstranački izbori na lokalnom nivou. Anketa nije postavljena na osnovu zvaničnih podataka, nego na našim pretpostavkama o tome ko bi mogao biti na čelu Općinskih odbora ovih stranaka. Ponudili smo vam između imena aktuelnih predsjednika i onih koji bi možda mogli biti protukandidati. Glas javnosti je uvijek važan i ovakva anketiranja nam daju sliku raspoloženja javnosti izvan općinskih kuloara, stranačkih hodnika, raznoraznih privatnih sijela, i kafanskih odnosno džamijskih priča. Stoga odvojite nekoliko trenutaka i glasajte u ovoj anketi.

Foto: Almin Tabakradovi na vemi mart 6radovi na vemi mart 5radovi na vemi mart 4radovi na vemi mart 3radovi na vemi mart 2radovi na vemi mart 1radovi na vemi mart