Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vispak realizovao projekat „Gradimo zajedno bolju BiH“

vispak zavidoviciU periodu od sredine februara do sredine marta 2015. godine realizovan je pilot projekat AS grupacije pod nazivom „Gradimo zajedno bolju BiH“. Ovaj projekat je podrazumijevao uključivanje učenika osnovnih škola sa područja cijele općine Zavidovići i to na način da osnovci učestvuju na konkursu sa temom: „Naša tradicija uz Zlatnu džezvu“. Projektom je obuhvaćeno čak 3.500 učenika osnovnih škola u općini Zavidovići, dok je na već pomenuti konkurs pristiglo oko 1.000 radova djece od prvog do devetog razreda.

Na ovaj način, osnovci sa područja općine Zavidovići su dali svoj doprinos u očuvanju tradicije Bosne i Hercegovine, kao i značajan kreativni doprinos razvoju jednog od najznačajnijih bosankohercegovačkih brendova – naše Zlatne džezve. Vjerovatno i najteži dio projekta bio je odabir najkreativnijih radova jer su djeca pokazala izuzetne talente izražavajući se kroz likovne i literarne radove.

Budućnost naše domovine su upravo naša djeca koja su učestvovanjem u ovom projektu obavezala kompaniju Vispak na posvećenost pri održavanju značaja brenda Zlatna džezva i koja su zajedno sa kompanijom napravila korak naprijed u izgradnji bolje budućnosti u našoj Bosni i Hercegovini.

Glavni ciljevi projekta bili su očuvanje tradicije Bosne i Hercegovine i druženje sa osnovcima, te poticanje osnovaca na međusobno druženje i dijalog. Uzimajući pomenuto u obzir vrijedi spomenuti da će ovaj projekat biti okončan 20.03. u Domu kulture u Zavidovićima na svečanosti dodjele nagrada onima koji su bili malo kreativniji i bolji u odnosu na ostale također odlične radove. Program završne manifestacije su osmislili učenici i njihovi nastavnici i kao takav predstavlja zajedničku svečanost svih škola na kojoj se ističu druženje, tradicija, kao i značaj kafe u našim životima.

Vispak se zahvaljuje svim učesnicima projekta, posebno našoj djeci zbog odlične kreativnosti i mašte, te im obećava da će Zlatna džezva i dalje ostati čuvar tradicije Bosne i Hercegovine.

Kupuj domaće —–> Gradi BiH!