Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kajević: Brezanski takmičari zaslužuju samo riječi pohvale

TKD Bosna BrezaIako postoji tek nekih dvadeset mjeseci, članovi taekwondo kluba „Bosna“ Breza ostvarili su fantastične rezultate na brojnim  prvenstvima i turnirima u našoj zemlji, ali i inozemstvu. Nešto više od 120 članova ovog uzornog kolektiva trenira na dva punkta u Brezi i to u Sali DTV „Partizan“ i osnovnoj školi u Mahali, a sve pred stručnim vodstvom majstora taekwondoa, crni pojas-4 dan Edina Kajevića-Kaje i njegovih saradnika. Brojni brezanski mladići i djevojke, ali i susjednih mjesta Župča, Podlugovi, Dabravine, Lješevo, Ilijaš… iz nastupa u nastup pokazuju svoj talenat za ovaj atraktivni borilački sport, ali i veliku želju da budu među najboljim u svojim kategorijama. O tom velikom uspjehu brezanskih članova ovog odličnog kluba, trener Edin Kajević nam je rekao sljedeće:

-Iako je klub u Brezi relativno mlad moram istaći odlične rezultate takmičara ovog kluba. Gotovo na svakom nastupu oduševe publiku, napravili su „žetvu“ medalja na brojnim domaćim (Bijeljina, Vogošća, Bugojno, Sarajevo, Derventa) i inozemnim nastupima Korčula, Karlovac, Hamburg, Štutgart), i imaju  dosta potencijala da u dogledno vrijeme budu na samom vrhu taekwondoa u našoj zemlji. Klub vrvi od brojnih talenata, na svakom treningu i nastupu primjetna je njihova velika želja za još večim upijanjem znanja i zaista smo svi u našoj „porodici“ Bosna ponosni na do sada ostvarene briljantne rezultate brezanskih takmičara. Pred njima su novi izazovi i dokazivanja, a već  u aprilu na državnom prvenstvu u Visokom, imat će priliku da svoju kolekciju diploma, pehara, priznanja… još uvećaju.

Na nedavno završenom izboru najboljih u brezanskom sportu za prošlu godinu, titulom najbolje kadetkinje okitila se je članica ovog kluba Nađa Zaimović, najbolja juniorka je Anesa Pulo, u kategoriji juniora  drugo mjesto pripalo je Elhanu Kazazu, u kategoriji  kadeta drugi je Kerim Ahmedspahić, a u kategoriji sportski uzor nagrada je pripala treneru Edinu Kajeviću. Vrijedi istaći i sjajan uspjeh brezanskih takmičara na velikom internacionalnom turniru u Štutgartu, a gdje su u konkurenciji preko 400 takmičara iz 17 evropskih zemalja, zlato osvojili  Kerim Ahmedspahić, Anesa Pulo, Emina Tabaković, a srebro su osvojile Naida Durak i Nađa Zaimović. Takođe, medaljama na brojnim turnirima su se okitili i Hana Bulbulušić, Adi Mamela, Omar Nefić, Tarik Bulbulušić, Nina Kalas, Emin Ćosić, Sara Durak, Asija Bulbulušić, Azra Velić, Mustafa Smailbegović, Sara Bulbulušić…

 Rešad Mamela