Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Beganovićev sin lažno prijavio napad na sebe

selvedin beganovic visoko ftvMinistarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prijavilo je danas maloljetnog A.B. zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje. U pitanju je sin velikokladuškog imama Selvedina efendije Beganovića, koji je takođe nekoliko puta prijavljivao napade na sebe.

Maloljetni A.B., sin imama Selvedina ef. Beganovića nije napadnut prije nekoliko dana u mjestu Poriječani kod Visokog, nego je izvršio samopovređivanje hladnim oružjem. Danas je to priznao policiji, nakon čega je i njegov otac potvrdio te navode. “Svi dokazi su upućivali na to da tu nešto ‘ne štima’. Ja sam roditelj, subjektivan sam, ali istina se mora reći”, kaže ef. Beganović.

Policija je protiv A. B. Tužilaštvu ZDK-a podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Kako FTV saznaje, on je u iskazu naveo i razloge zašto je sam sebe povrđivao: „Razlog mog samopovređivanja je depresija i promjena sredine”.

Podsjetimo, 16-godišnji A.B. i njegov otac Selevedin ef. Beganović su prije nekoliko dana došli u Visoko, nakon što je na ef. Beganovića izvršeno više fizičkih napada i povređivanja u džematu Trnovi kod Velike Kladuše, gdje je bio imam. Počinioci nisu pronađeni. Sada se sumnja i u istinitost izjava imama Beganovića o tim napadima i sumnjama da ga je napadao sin. “On je tako odgojen da nema govora o tome da je podigao ruku na majku ili oca”, tvrdi ef. Beganović.

MUP Unsko-sanskog kantona će, svakako, u narednom periodu istražiti mogućnost da je i efendiju Beganovića napadao njegov maloljetni sin, jer je u Beganovićevim prijavama bilo mnogo nelogičnosti.

O daljnjem postupku u slučaju lažnog prijavljivanja u Visokom odlučit će Tužilaštvo ZDK-a.

federalna.ba/Visoko.co.ba

Posted in BiH