Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Škola fudbala Spurs iz Porječana primjer kako se kvalitetnim radom može postići rezultat

sk spursi tarik agic 2015Škola fudbala Spurs iz Porječana koju je osnovao prof.mg Tarik Agić, je jednostavan primjer da se uz veliku dozu odricanja i kvalitetan rad u trenažnom procesu i minimalna ulaganja, mogu postići veliki pomaci i napredak u sportu. Ipak trener svih selekcija ističe da je u prvom planu uticati na psihofiziološke sposobnosti djece, izgradnja kompletne i društveno socijalno zdrave i konkurentne osobe koja će u narednom periodu pokazivati interese za vlastitu nadogradnju u obrazovanju, te sticati radne navike i odgojne karakteristike koje su i same osnova samostalnog djelovanja. Škola fudbala u svom sastavu ima dječake, cicibane 2006-2007, pjetliće 2004-2005 i pionire 2000-2002.

Također osnovan je ženski tim popularne Spursice djevojčice godišta 1998 i mlađe. Upravo su Spursice skrenule veliku pažnju na sebe u proteklih 10 mjeseci i dok čekaju svoj prvi rođendan iza njih je veoma uspješan period. Učestvovale su na turnirima u Zenici (međunarodni), Mostaru, Sarajevu, Visokom te ostvarile učinak od 7 pobjeda, 5 poraza i 4 neriješena rezultata, a ekipa je postigla 32 gola i primila 25. Nagrada i potvrda svega navedenog su i reprezentativni pozivi za Nedžminu Mehak, Esmu Kubat i Ajlu Skeledžiju. A Esma Kubat i Amra Šabanović su potpisale ugovore i prešle u premijerligaša Čelika iz Zenice.

Dječaci pioniri učestvuju i ligi kantona Sarajevo a sezona starta 21.marta domaćom utakmicom protiv Novog Grada. Pjetliči i cicibani su ubilježili pobjedu i poraz ovog vikenda protiv gosta iz Vareša.

“Pozitivni vjertovi duvaju na našim treninzima ne dopuštam da negaivnosti i kompletna situacija u državi imaju dodir sa našom školom fudbala uvijek smatram da se sve može postići radom i pozitivnim stavovima” ističe prof.mg Tarik Agić.