Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Klas poklanja ženama 3.000 «Sarko tortica»

klas 2Klas d.d. Sarajevo će sutra 7. marta od 12,00 sati, uoči Međunarodnog praznika žena, pokloniti ženama 3.000 «Sarko tortica».

Podjela Klasovih «Sarko tortica» bit će upriličena na tri lokacije u Sarajevu. Promoteri Klasa počastiti će Sarko torticama dame u Ferhadiji, zatim na platoima ispred BBI Centra i Sarajevo City Centra.

Za ovu priliku, Klas je organizovao posebna pojedinačna pakovanja «Sarko tortica». Na ovaj način Klas želi pružiti mali znak pažnje ženama povodom 8. marta.

Samo za ovu priliku, organizovana je proizvodnja pojedinačnih promotivnih pakovanja «Sarko tortica», novog Klasovog proizvoda koji je pušten u prodaju početkom ove godine. Riječ je o prvim domaćim torticama koje su sa svojih pet okusa kakao, vanilija, narandža, višnja i marelica, vrlo brzo pronašle put do izbirljivih sladokusaca. Kompletan proizvod je djelo Klasovih stručnjaka i, nakon rolata, tortice predstavljaju novu vrijednost Klasovom brandu „Sarko“.

U protekloj 2014. godini sa ukupnom proizvodnjom od preko 344 tone, zabilježeno je povećanje realizacije Klasovih industrijskih kolača predvođenih brendom “Sarko”, i to za 150 posto u odnosu na 2013. godinu.