Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Gosti konstantno stižu

ravne tunel23Gosti iz Siska, Zagreba, Dubrovnika, Slavonskog Broda i Zadra, nakon boravka na olimpijskim planinama kod Sarajeva, obavezno svraćaju u posjet Prahistorijskom podzemnom kompleksu tunela Ravne.

“Čuli smo da su tuneli ljekovito mjesto”, kazali su po dolasku. Među njima je bio i posjetitelj iz Slavonskog Broda koji nam je ispričao da mu je boravak u tunelu pomogao kod liječenja alergije na ambroziju.

I članovi Karataškog saveza BiH došli su u Visoko. Nakon prethodno održanog seminara, nastavak druženja imali su uz pratnju službenog vodiča Fondacije. Meditacijska grupa iz nekoliko slovenskih gradova zbog bosanskih piramida već nekoliko dana boravi u Visokom. Polaznici Škole joge iz Sarajeva su također redovni gosti tunela vikendom.

Oduševljenje ovom, kako su sami rekli, velikom atrakcijom, ovih su dana pokazali i gosti iz Rusije, Turske, Njemačke, Bugarske i Rumunije i Italije. Među zainteresiranim upoznali smo i poslovnog čovjeka iz dalekog Vijetnama Truong Hoea. 

Ispričao nam je da vijetnamsku Novu godinu, umjesto u krugu porodice, dočekuje u Visokom na piramidi. Ovo je njegov treći dolazak u Visoko gdje se relaksira jer mu, kazao je, energije piramida i tunela mnogo pomažu u borbi protiv stresa.

Njemica Hanelore koja se bavi alternativnim vidom liječenja ispričala nam je da u Visokom ostaje do kraja ove godine, a plan koji ima je dovoditi njemačke goste u Visoko na piramide. Nakon uvođenja direktne avionske linije Sarajevo – Dubai, sve je više i gostiju iz ovog Emirata.

www.piramidasunca.ba/Visoko.co.ba