Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Načelnica opet na službenom putu, šefica kabineta na Jahorini, bit će para ima da cvjeta Visoko

otac na sluzbenom putuOnaj Latif – aga iz one poznate sevdalinke u kojoj on kao nešto putuje nije ni slutio da će pasti u zaborav sa tim svojim putovanjima, kako on, tako i njegov jaran Sulejman, a sve zbog još uvijek neopjevane pojave u Visokom koja će se desiti desetljećima nakon njihovih putešestvija. Samo negativci, mračnjaci i kočničari Visokog mogu biti protiv čestih putovanja predstavnika općinske administracije u Visokom. Samo oni koji u sljepilu Munibovih osam godina mandata na relaciji Moštre – Visoko mogu imati nešto protiv obilaska planete zemlje od strane sadašnje vlasti. Razlog vrlo jednostavan, Visoko cvjeta, sve funkcioniše kao nikada ranije, u zgradi Općine je sve dotegnuto i zategnuto do te mjere da svako zna svoj posao pa nam do 2016.godine gotovo da i ne trebaju načelnica Općine i njen prateći atavizam u obliku šefa kabineta.

Rukovođena vjerovatno time načelnica je opet na jednom od svojih službenih putovanja, navodno opet u Turskoj, dok je šefica kabineta na Jahorini gdje reprezentuje Visoko u okviru LOD projekta u priči o jačanju lokalne demokracije. Kako saznaje Visoko.co.ba načelnice na zvaničnom radnom mjestu gdje zarađuje platu neće biti od 23.02.-27.02., kada tome pridodamo praznike koji slijede onda hipotetički pretpostavljamo da nositeljice izvršne vlasti neće biti vjerovatno niti na narednoj sjednici OV Visoko, kao niti na obilježavanju 1.marta koji slavimo kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ali to nije ni važno, jer cilj opravdava sredstva, a Visoko svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje. Poznati smo po rušenju Ginisovih rekorda, Vispakova džezva, pa Kaja i kokosovi orasi i ne bi uopšte bilo loš malo preračunati radne dane i izbivanje s posla jednog načelnika za jednog mandata s ciljem obilaska planete zemlje pa da ponosno imamo i treći Ginisov rekord. Šta će nama pričat nekakvi Huskići iz Tešnja, Smajlovići iz Zenice i Mandre iz Kaknja, da ne kažemo Memagići iz Olova. Nemaju oni pojma šta je politika i šta znači biti lider i političar, a uz to i brend.

Stoga iskoristimo priliku da se zahvalimo i predsjedniku OO SDA Visoko na sjajnoj procjeni kvaliteta svojih kadrova koje nam je podario, kako na mjestu načelnika, tako i na mjestu šefa kabineta istog, i inim drugim javnim funkcijama, a sve sa ciljem našeg nezaustavljivog puta u bolje sutra. Da im Bog da dobro zdravlje i dug život, pa inšala i još jedan mandat, kako bi mogli dovršiti ovo što su započeli.