Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ministri A SDA odlučni u namjeri da pokrenu pozitivne promjene

asda ministriStranka demokratske aktivnosti, kao druga po broju poslanika u Skupštini USK, preuzela je svoj dio odgovornosti oko formiranja vlasti i u pet ministarstava, koja će voditi predstavnici A SDA, ima jasno zacrtane ciljeve i strategiju rada.

  Kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji, Unsko- sanski kanton je godinama trošio više od onog što ima i takav način rada će odmah biti zaustavljen, a stabilizacija Budžeta USK i racionalizacija javne potrošnje ključna je odrednica na početku ukupnog djelovanja. Skupa s tim, paralelno će se raditi na pokretanju javnih projekata i stavljanja prirodnih resursa u upotrebu, uz uređivanje resursa od koncesija i iskorištavanje državne imovine koja trenutno propada. Strateški partneri za rudna bogatstva USK  jedan su od prvih koraka u razvoju i oporavku privrede. U tom cilju je u fokusu i donošenje novog Zakona o građenju koji je trenutno jedna od glavnih prepreka razvoju, a čiji će novi oblik ubrzati i olakšati procedure budućim investitorima. Kako ekonomski oporavak kantona ovisi o još niz proceduralnih problema, kroz obezbijeđenje sredstava za razvoj efikasnosti naših sudova i pokretanje inicijative za uređenje zemljišnih knjiga kantona, biće učinjeni značajni iskoraci u ukupnom razvoju. Preko stotinu miliona maraka godišnje koja su izdvajana za zdravstvo, dok su i građani i zdravstveni radnici nezadovoljni svojim položajem, A SDA smatra neopravdanim i velike promjene u racionalizaciji svih troškova u ovoj oblasti, uz maksimalno približavanje zdravstvene zaštite našim građanima, označiće novu eru u ovoj oblasti kada je političko i zakonodavno djelovanje u pitanju.

-„Ministri A SDA u Vladi Unsko- sanskog kantona odlučni su u namjeri da njihovo djelovanje bude obilježeno marljivim i časnim radom i vrlo konkretnim i pozitivnim rezultatima. Naše projekcije i prijedlozi koje smo do sada prezentirali u riječima i javnim nastupima sada će biti pretočeni u djela, onako kako to građani od nas i očekuju“, kazao je predsjednik A SDA BiH mr. Nermin Ogrešević na današnjoj press konferenciji.