Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sa prvobitnog spiska otpali Hakanović, Kadrić, Brotlija

Alija-Izetbegovic vlastOO SDA Visoko suzio je spisak kandidata koji konkurišu za pet ministarskih pozicija koje je dobila SDA u izvršnoj vlasti ZDK. Sa jučerašnjeg spiska kojeg smo objavili nedostaju tri imena: Edin Hakanović, Nermin Kadrić i Aziz Brotlija. Kako nezvanično saznajemo Edin Hakanović i nije bio zainteresovan za ovaj izazov, Nermin Kadrić je trenutno najjača i najozbiljnija opozicija aktuelnom predsjedniku pa možda u tome možemo tražiti razloge zašto nije prošao prema kadrovskoj komisiji, dok je izostanak Aziza Brotlije potvrda naših pretpostavki da relacija sa predsjednikom KO SDA ZDK Mirsadom Zaimovićem više i nije na onom nivou kako je to bilo prethodnih godina.

Tako da su na razmatranje Kadrovskoj komisiji otišli slijedeći prijedlozi:

1. Emir Džafić

2. Mugdim Vranac

3. Emir Uzunalić

4. Ismeta Begić

5. Zijada Smailagić

Iako smo u tekstu koji je napisan jučer, analizirajući svih osam kandidata sa šireg spiska Emira Džafića potpuno izostavili i nismo mu davali nikakve ozbiljne šanse da bi eventualno mogao postati visočki ministar, ukoliko OO SDA Visoko dobije jedno od pet ministarskih mjesta, u ovom trenutku se on čini kao najbolje rješenje i to baš na mjestu ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Podsjećamo SDA je u ZDK dobila slijedeća ministarstva: ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, ministarstvo za boračka pitanja, te ministarstvo pravosuđa i uprave.