Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U nedjelju košarkaški okršaj između ekipa KK “Visoko” i KK “Burch”

KK Visoko 2014U okviru 10. kola A2 lige – grupa jug, u nedjelju 8. 2. 2015. godine u 17:00 sati, pod obruče KSC “Mladost” Visoko na megdan visočkim košarkašima dolazi ekipa Košarkaškog kluba “Burch” iz Sarajeva, te će ovom utakmicom naši košarkaši nastaviti jednu od boljih sezona u historiji kluba, iako se visočki klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, a pritom sa minimalnim igračkim kadrom.
Ekipa KK “Burch” je jesenji dio sezone završila na drugoj poziciji sa omjerom od 7 pobjeda i 2 poraza, što čini jednu pobjedu više od visočke ekipe koja je prvu polusezonu završila sa omjerom 6 pobjeda i 3 poraza. Tako će ova utakmica biti izravan okršaj u borbi za 2. poziciju na tabeli koja vodi u playoff za prolazak u A1 ligu, budući da se ekipa Burcha nalazi na 2. poziciji sa 14 osvojenih bodova, dok su visočki košarkaši na 3. poziciji sa samo jednim bodom zaostatka.
Nema sumnje da će ovaj derbi kola i okršaj direktnih konkurenata za prolaz u veći rang takmičenja biti odličan te da će ova utakmica biti jedan od mnogobrojnih pokušaja za povratak kvalitetne košarke na visočke terene, pa tako trenerski tandem Aždajić-Ašlama, kao i svi igrači koji se pripremaju za početak proljetnog dijela takmičenja, željno očekuju ovu utakmicu i pozivaju sve ljubitelje dobre košarke i visočkih klubova da im se, kao dodatna snaga, pridruže na ovoj utakmici u što većem broju.

Ne zaboravite, nedjelja 8. 2. 2015. godine u 17:00 sati. Podržimo visočke košarkaše!