Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zakonodavna vlast gubi vrijeme, a građani trpe

a-sda logoIako  predstavnici u vlasti u BiH iz bliske prošlosti nose negativna iskustva zbog kašnjenja sa formiranjem vlasti nakon izbora,  greške se po svemu sudeći glatko ponavljaju. Osim građana, koji će snositi najveće posljedice zbog još jednog perioda tromosti, čini se da niko drugi nije zabrinut  stagniranjem države i sve većim produbljivanjem problema u zemlji.

Stranka demokratske aktivnosti BiH smatra da ne postoje realna opravdanja za neformiranje vlasti na svim nivoima i da izabrani predstavnici u vlasti snose svu odgovornost za sadašnje stanje i sve probleme koji će proizići iz toga.

Krajnje je nepošteno obraćati se građanima netom nakon održanih izbora sa ogromnim zadovoljstvom i isticanjem izbornih rezultata, a ni gotovo četiri mjeseca nakon toga ne pristupiti preuzetim dužnostima i ne raditi svoj posao.  Svaki izgubljeni dan je ogroman gubitak koji će kad- tad doći na naplatu svima. Oni kojima su građani dali svoje povjerenje, bez obzira iz koje političke partije ili naroda dolazili, trebaju to imati na umu i biti spremni na posljedice koje će se možda prvo odraziti na građane, ali neće poštedjeti ni jedan segment društva u kojem živimo.

 A SDA BiH još jednom poziva sve izabrane predstavnike u vlasti da se prihvate posla i svojih dužnosti i da odgovorno radimo za dobrobit ove zemlje. Ne trebaju nam „februari“ poput prošlogodišnjeg, spaljene zgrade niti ugroženi životi, ali ukoliko zakonodavna vlast nastavi trošiti dane i mjesece na pregovore o pozicijama i koalicijama, nezadovoljstvo građana će ponovo biti opravdano, a posljedice nesagledive.