Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Kajević dobitnik specijalne nagrade

kajevic nagradaU organizaciji Sportskog saveza BiH, 23.01.2015.godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH za 2014.godinu, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića.

Pozivnicu za ovu svečanost dobio je i Taekwondo klub „Bosna“ Visoko čiji su predstavnici prisutvovali ovom događaju u sastavu Edin Kajević- predsjednik i glavni trener kluba, Vernes Islamović- predsjednik upravnog odbora, Fikret Ramović- predsjednik nadzornog odbora i Elvir Špiodić- generalni sekretar kluba.
Stručni žiri za dodjelu priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim ekipama u BiH za 2014.godinu jednoglasno je odabrao gospodina Edina Kajevića za dodjelu specijalne nagrade za doprinos razvoju sporta u BiH.

Edin Kajević rođen je 01.01.1981.godine u Sarajevu, otac troje djece.
Nosilac je Crnog pojasa 4 DAN i imenovan je za selektora kadetske Taekwondo Reprezentacije BiH. Certificirani je trener Taekwondo saveza BiH sa položenom trenerskim licencom Olimpijskog Komiteta BiH i verifikovani sudac sa položenom Međunarodnom licencom.
Osnivač je ,glavni trener i predsjednik Taekwondo kolektiva „Bosna“ koji nosi titulu rtostrukog državnog prvaka BiH za 2012,2013 i 2014.godinu i u svojim redovima ima 30 državnih prvaka BiH za 2014.godinu i 10 članova Taekwondo reprezentacije BiH.

TAEKWONDO KOLEKTIV „BOSNA“ trenutno broji preko 300 članova uzrasta od 5 do 28 godina od kojih je 70 u takmičarskoj selekciji kluba i 25 članova demo-tima koji nastupa u raznim revijalnim i šou programima. Treninzi se trenutno vrše na sedam punktova: Visoko,Moštr,Garačanica,Muhašinovići,Breza centar,Breza mahala i Vareš Majdan.

Organizator je državnog Taekwondo ptvenstva BiH u 2013.godin, koje je održano 30.11.2013.godine u KSC „Mladost“ u Visokom. Također je organizator i sportske manifestacije „Noć Taekwondo-a i pokušaj obaranja Ginisovog rekorda“ koja je održana 30.11.2014. godine u Sali Gradskog kina u Visokom na kojoj je uspiješno oborio Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom i postao novi Ginisov rekorder u ovoj disciplini.

Najbolji ostvareni rezultati u 2014. godini:

Obaranjem Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha laktom koji je držao amerikanac Džefri Đejms Lipold (21 kokosov orah u minuti) postao je novi Ginisov rekorder razbivši 40 kokosovih oraha za isto vrijeme.

Osim toga u 2014.godini na čelu Taekwondo kluba „Bosna“ postigao je izvanredne rezultate kako na domaćim tako i starmin takmičenjima,računajući i balkansko prvenstvo u Taekwondo-u:
Državno Taekwondo prvenstvo BIH, Bijeljina: 1.mjesto (Prvaci države BiH za 2012-2013-214.godinu)

Međunarodno Taekwondo prvenstvo „Vogošća open“: 1.mjesto
Međunarodno Taekwondo prvenstvo „Olimpic open“ Sarajevo: 2.mjesto

Memorijalni Taekwondo turnir „Tarik Ljubuškić Tare“ Bugojno: 1.mjesto

Balkansko Taekwondo prvenstvo, Maribor-Slovenija: 5.mjesto
Internacionalno prvenstvo sjeverne Njemačke, Hamburg: 5. Mjesto

U 2014.godini Taekwondo klub „Bosna“ Visoko pod vodstvom majstora Edina Kajević dobio je 16 novih nosilaca crhih pojaseva,čiji kandidati su zadovoljili kriterije za polaganje ovih zvanja pred komisijom Taekwondo saveza BiH.