Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

KBZ opet ostaje bez uglja i grijanja

kb zenicaKantonalna bolnica u Zenici, potvrdio nam je to i v.d. direktor Fadil Šabanović, ponovo ima problema s ugljem za svoju kotlovnicu, zbog čega su danas morali isključiti sa sistema zagrijavanja i vešeraj. Prije mjesec dana nedostatak uglja je, podsjetimo, prijetio i otpuštanjem pacijenata kućama.

– Grijanje je na minimumu, jer smo danas dobili samo 5 tona uglja, a potrebno nam je između 15 i 20 tona. Ovo što smo dobili dovoljno je samo za tzv. topli režim rada – kaže Šabanović, koji ističe da je razgovarao s direktorom Rudnika Zenica Esadom Čivićem, koji mu je najavio da bi od sutra mogli dobivati po 10 tona.

Sutra će zasjedati i Upravni odbor KBZ-a, koji je, zbog ostavke v.d. predsjednika Emira Čabrića, u krnjem sastavu. Zato je kantonalna resorna ministrica zdravstva Senka Balorda (SDP) izdala saglasnost, ali uz uslov da se rješavaju samo tekuća pitanja i da se ne raspravlja o kadrovskim pitanjima.

Odnosno, da ne donose odluku o imenovanju novog direktora, mada je konkurs zatvoren sredinom oktobra. Nije jasno ni da li će sutra, drugi put, biti produžen i mandate vršioca dužnosti direktora Šabanoviću, kojem će tromjesečni mandat isteći u subotu, 17. januara.

Navodno bi sutra mogla biti donešena odluka o imenovanju novog v.d. direktora, prim. dr. Haruna Hodžića, aktuelnog pomoćnika direktora. To znači da će uskoro biti i poništen konkurs za direktora i raspisan novi.

Zenicablog.com/Visoko.co.ba