Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Od danas niže cijene autobuskih karata na području BiH

Centrotrans ucenici SC RSKompanija Centrotrans Eurolines, u skladu sa padom cijena nafte, donijela je odluku o smanjenju cijena autobuskih karata na području BiH. Cijene autobuskih karata u međugradskom saobraćaju bit će umanjenje od pet do 20 posto, a u prigradsko-gradskom saobraćaju od pet do 15 posto.

Nove cijene stupaju na snagu danas, 15. januara, saopćeno je iz Centrotrans Eurolinesa. Na konferenciji za novinare rečeno je da je kompanija Centrotrans Eurolines u 2014. ostvarila najbolji poslovni rezultat u prethodnih 20 godina. Prošlu godinu obilježile su velike investicije, od kojih je izdvojena nabavka 28 autobusa koji su koštali više od 4,5 miliona KM.       

Iz Centrotransa podsjećaju da su uveli i besplatan internet u autobusima, a u ovoj godini planirano je uvođenje interneta u autobuse na području cijele BiH. Prethodne godine uveden je i videonadzor, online kupovina karata te predstavljena nova internet stranica.        

“U 2014. godini Centrotrans je povećao prihod za sedam posto, povećan je broj kilometara za 19 posto, broj prevezenih putnika za 48 posto, a realizacija u saobraćaju veća je za 20 posto”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da Centrotrans Eurolines u 2015. godini planira povećanje svih parametara i investicije u vrijednosti od četiri miliona KM, te dobit od 424.000 KM.

ONASA/Visoko.co.ba

Posted in BiH