Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nakon „bijelog hljeba“ Duvnjak se odrekao i stolice u Domu naroda

duvnjak jasmin1Jasmin Duvnjak, bivši poslanik u Zastupničkom domu Federacije BiH, nakon što se odrekao „bijelog hljeba“, u srijedu je odbio i kandidaturu za Dom naroda FBiH, piše bh. novinska agecnija Patria (NAP).

Ovaj mladi političar (SDA) prije nekoliko dana odrekao se tzv. „bijelog hljeba“ koji je budžet Federacije BiH u narednoj godini trebao koštati 30.000 KM. Nažalost, više od 50 drugih bivših zastupnika u Federalnom parlamentu nisu poslušali glas građana, pa će i narednih 12 mjeseci plaću primati za nerad, a opet od novca poreskih obveznika.

– Na ovaj način želim u teškom mandatu koji je pred nama ostati do kraja politički principijelan, sa jednom jedinom željom – da svojim ličnim primjerom dam doprinos jačanju političke odgovornosti i solidarnosti svih nas koji obnašamo visoke dužnosti u ime Boga, a za dobro svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine – rekao je Duvnjak.

Duvnjak će u naredne četiri godine ostati u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, u svojstvu predsjedavajućeg ili zamjenika i to kao poslanik neprofesionalac, piše Patria.