Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirsad Zaimović v.d direktora “BH Telecoma”

mirsad zaimovic avazVlada Federacije BiH dala je danas na sjednici u Sarajevu prethodnu saglasnost Nadzornom odboru “BH Telecoma” Sarajevo za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, zbog isteka mandata.

Dužnosti su razriješeni Nedžad Rešidbegović, Hamdo Katica, Bakir Ćelosmanović, Aida Štajnbauer, Elvidin Kovač, Jasminko Akšamija i Dženana Muračević.

Istovremeno, data je saglasnost za imenovanje na period do šest mjeseci Mirsada Zaimovića za v.d. generalnog direktora, čime je potvrđeno pisanje našeg lista da će Zaimovića biti v.d diretkora, a što je bio prijedlog Bakira Izetbegovića, zamjenika SDA koji je Zaimoviću obećao ovu pozciju.

Hamdo Katica ostaje v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja, Bakir Ćelosmanović v.d. izvršnog direktora za pravne poslove, upravljanje organizacijom i ljudskim resursima, Aida Štajnbauer v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Elvidin Kovača v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa, dok je umjeto Bakirovog zeta Jasminka Akšamije, predložen Adnan Huremović v.d. izvršnog direktora za investicije. Za v.d. izvršnog direktora za informacione tehnologije predložena je Dženana Muračević.

Nadzorni odbor “BH Telecoma” je obavezan da u periodu do šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke provede konkursnu proceduru izbora i imenovanja članova Uprave ovog društva.

Avaz/Visoko.co.ba

Posted in BiH