Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na javnoj raspravi učestvovao jednocifren broj građana

dejan scepanovicVisočane ne zanima kako to Općina komunicira s javnošću. To pokazuje podatak da je danas bio zadnji dan Javne rasprave o nacrtu strategije komuniciranja s javnošću. I možda to nije toliko ni važno što Visočane ne zanima koga i kako će aktuelna vlast od medija nagraditi za veličanje njihovih političkih “uspjeha” i prešućivanje neuspjeha. Međutim interesantno da se danas od svih stranaka koje participiraju u OV Visoko pojavio samo SDP, odnosno predstavnici SDP-a.

Podsjećamo, za dvije godine aktuelne vlasti bez obzira na vijećničko pitanje Dejana Šćepanovića, nikad još nismo saznali transparentno koliko to Općina uplaćuje novca i kojim medijima. Nikad nismo dobili ni ozbiljan odgovor na pitanje da li unutar JP RTV Visoko ima onih koji rade i primaju platu s budžeta koju im obezbjeđuju svi porezni obveznici, a da pri tome rade i kao “ceker novinari” i telali pojedinih političkih stranaka.
 
Strategija komuniciranja s javnošću neće se naći na narednoj sjednici OV Visoko, a obzirom da nije bilo drugih koji su diskutovali na ovu temu i davali prijedloge, prenosimo prijedloge vijećnika Dejana Šćepanovića.
 

Prijedlozi na dokument Nacrt Strategija komuniciranja Općine Visoko s javnošću (2014-2021.god.)

Predlažem  :

– da se u poglavlju Externa komunikacija uvede novi podnaslov pod nazivom Lokalni web portali  koji bi sadržavao analizu web portala sa područja općine Visoko koja će procijeniti mogućnosti najadekvatnije saradnje Općine Visoko sa visočkim web portalima kao i detaljno elaborirati i ocijeniti dosadašnju saradnju sa njima (ako je saradnje bilo).

– da se specificira koliko novih radnih mjesta bi se otvorilo potencijalnim usvajanjem ove strategije uz finansijsku projekciju koja će nam dati uvid u to koliko ćemo tim dodatnim radnim :mjestima opteretiti budžet.

– u poglavlju Externa komunikacija, podnaslovu 4.2. pod nazivom Press konferencije pod CILJEVI dodati : “Uspostaviti redovno organizovanje press konferencija Općinskog vijeća Visoko dan nakon svake radne i tematske sjednice vijeća na kojim će predsjedavajući, dopredsjedavajući, sekretar i predsjednici klubova Općinskog vijeća Visoko govoriti o ključnim temama sa protekle sjednice.”

– u poglavlju Externa komunikacija, podnaslovu 4.4. pod nazivom Lokalna RTV dodati:
a) pod CILJEVI : “Kreirati posebnu dijalošku emisiju koja će minimalno jednom mjesečno okupljati predstavnike svih parlamentarnih stranaka općine Visoko a koja će tematizirati najaktuelnije političke teme tog mjeseca.”

b) pod AKTIVNOSTI : “Reformisati menadžment RTV Visoko kroz kadrovske promjene kako bi pozicija, opozicija ali i oni politički subjekti koji se deklarišu “neutralnim” dobili jednak prostor za emitovanje svojih stavova i ideja.”

Predsjednik Kluba vijećnika SDP Visoko

Dejan Šćepanović