Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MSŠ-ovci u akciji Slatkišem za brže ozdravljenje djece oboljele od raka

visoko.co.baUčenici MSŠ “Hazim Šabanović” su imali jedan zaista velik i jak projekat koji su realizovali danas.

Adna Avdagić, predsjednica Vijeća učenika, o projektu: “Sama ideja je započela na sastanku Vijeća učenika naše kolegice Emine Smajić koja je pobijedila rak. Ovu akciju smo svi jednoglasno prihvatili i podjelili smo se u 3 grupe. Cilj je bio da napravimo paketiće u kojima bi se pored slatkiša, igračaka nalazile i stvari koje su neophodne za boravak u klinici (pidžame,papuče.)
Skupljali smo novac ispred Zavičajnog Muzeja, u SUŠA centru i ispred MSŠ ”Hazim Šabanović”. U međuvremenu sa klinike ”Jezero” dobili smo spisak djece i njihove godine. Najmlađa je bila beba koja je imala samo 3 mjeseca, a najstariji momak 17 godina. Skupili smo 750 KM, napravili paketiće i danas smo otišli da ih obradujemo.

Ovim putem željela bih izdvojiti učenike koji su se posebno trudili za ovu akciju, a to su:
– Smajić Emina
– Jolić Amir
– Nermana Suša
– Konjo Ahmed
– Jasmina Džafić
– Anes Omanović
– Amina Hodzić
– Velida Vračo i naravno naše sponzore bez kojih ova akcija uopće ne bi bila moguća, a to su: Vispak, Rampart, uposlenici Sparkasse banke. Jedno veliko hvala ide za Spearbanku i njenim poslovnim partnerima koji su željeli ostati anonimni, a koji su nam kupili LCD televizor i napravili posebne paketice za naše mališane.

Sa velikom nadom i voljom smo uspjeli razveseliti dječicu na hematoonkološkom odjelu u Sarajevu. Uz sjajne poklone kao što su odjeća, igračke i slatkiši, uspjeli smo razveseliti djecu i bar na 1h im pomoći da zaborave s čime bitku vode.
Preslatka dječica su jedva dočekala otvoriti paketiće i zahvaliti nam se što smo ih posjetili, na taj način znaju da nisu sami u ovoj opakoj borbi.”

visoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.bavisoko.co.ba