Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rekordna proizvodnja autopresvlaka u Prevent grupaciji

prevent tarik pinjoPrevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište. Milionita garnitura, ove godine proizvedena je čak u septembru i to na programu Audi Q3.  Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment ove kompanije svečano su  danas na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake.

„Prevent grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata.  Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput Forda, Opela, Citoroena  i MAN-a su postali partneri Preventa u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja Grupacije“ istakao je Haris Rahman, član Uprave Prevent Grupacije u BiH.

Ova svečanost bila je prilika i za osvrt na 15 godina poslovanja Prevent grupacije u BiH. Tom prilikom prisutnima se obratio i Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora Prevent grupacije u BiH. „Prevent je svoj prvi proizvodni pogon u BiH osnovao prije 15 godina, upravo ovdje u Goruši. Od davne 1999. godine kada je sve počelo, Prevent se proširio na osam lokacija i sa 5000 uposlenika postao najveći privatni poslovni sistem u BiH“, istakao je Adnan Smailbegović tokom obraćanja te dodao kako Nadzorni odbor Prevent grupacije u BiH ima ambiciozne planove  za širenje poslovanja u BiH te da se očekuje nastavak značajnih ulaganja u narednom periodu.

Uspjeh koji ova kompanija bilježi svake godine rezultat je vrijednosti koje uposlenici Prevent grupacije njeguju: predanost, trud i težnje za većim ostvarenjem. Tim povodom, menadžment je uposlenicima dodijelio priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvalio na nesebičnom angažmanu i zalagnju svih uposlenika.