Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

O'pleti!

opletiKoliko puta ste poželjeli vratiti zaboravljeni duh pletenja? Vrijeme Božićnih i Novogodišnjih praznika je pravo vrijeme za to.

Udruženje „Damar omladine“ realizuje projekt O'PLETI! koji ima za aktivnosti pletenje i izradu Novogodišnjih i Božićnih ukrasa s ciljem skretanja pozornosti na problem rodne diskriminacije u društvu koji je sve učestaliji i izraženiji. Želimo da kroz radionice pletenja, u sklopu projekta O'pleti, skrenemo pažnju na problem rodne diskriminacije (podjele poslova na muške i ženske) koja je izazvana stereotipima društva.

Kroz podjednako učešće mladića i djevojaka u radionicama pletenja želimo da pokažemo da svi zajedno i podjenako možemo da doprinosimo razvoju društva.

Kako bismo približili Božićnu i Novogodišnju atmosferu našim sugrađanima organizujemo radionice pletenja koje će se održati u prostorijama našeg udruženja, Ul. Bakračeva br. 1 (zgrada BTS-a). Radionice će biti održane od ponedjeljka (22.12.) do petka (26.12.) od 12 do 16 sati.

Ukrasi koje ispletu naši učesnici bit će izloženi na Betonskom mostu i bit će naš doprinos duhu praznika u našem gradu. Sve što trebate ponijeti sa sobom je kreativnost i dobro raspoloženje, a sve majstorije će Vam pokazati naša vesela ekipa. Sav potrebni materijal za pletenje bit će obezbijeđen od strane Udruženja.

Upleti se putem linka http://bit.ly/1wlASoU  i budi dio Novogodišnjeg karavana Udruženja „Damar omladine“.

Projekt je podržala SHL Fondacija koja je ujedno omladinska fondacija usmjerena na stvaranje uvjeta za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.