Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Hakim Haračić podnio ostavku na mjesto predsjednika SDP Kakanj

hakim haracicHakim Haračić, dosadašnji predsjednik Općinske organizacije SDP Kakanj, je na današnoj sjednici Predsjedništva OO SDP Kakanj (16.12.2014.godine), podnio neopozivu ostavku na mjesto Predsjednika ove Općinske organizacije i na članstvo u Predsjedništvu i Općinskom odboru SDP Kakanj.

U ostavci, koja je dostavljena na mail naše redakcije, kao razloge za njeno podnošenje Haračić je, između ostalog, naveo sljedeće:

  1. Eliminacija i diskvalifikacija sa liste prijedloga za Glavni odbor u predkongresnim aktivnostima bez ikakvog obrazloženja,
  2. Ponižavajuća činjenica da Predsjednik Općinske organizacije ne može biti ni u prijedlogu za Glavni odbor,
  3. Petogodišnji kontinuirani nekorektan odnos od strane rukovodstva partije, uz poseban angažman sada već novog Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića,
  4. Rezultati izbora na posljednjem Vanrednom kongresu SDP BiH, gdje je uz prethodno žestoko lobiranje u nekoliko kantona, a posebnu u ZDK, izabran Nermin Nikšić,
  5. S obzirom da u prethodnom periodu nisam imao uvažavanje i razumijevanje od strane Generalnog sekretara, ne očekujem da će sada kada je Predsjednik promjeniti sistem i način rada, politiku i odnose. 

Ovu su neki od razloga navedenih u neopozivoj ostavci koju je potpisao Hakim Haračić, dosadašnji Predsjednik OO SDP BiH Kakanj. Haračić je pet godina obnašao funkciju Predsjednika OO SDP Kakanj. 

Ostavku na članstvo u Predsjedništvu i Općinskom odboru podnijeli su i članovi Predsjedništva, Verica Hunček – Haračić i dr. Omer Jukić.

Prema Statutu SDP BiH, na njegovo mjesto kao vršilac dužnosti, doći će jedan od njegovih potpredsjednika, a o čemu će konačnu riječ dati Općinski odbor. U skladu sa kongresnim odlukama u svim Općinskim organizacijama će se do maja 2015. godine sprovesti redovne izborne konferencije, na kojima će se izabrati nova rukovodstva sa mandatom od četiri godine.

Kaportal.ba/Visoko.co.ba