Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Donacija za KB Zenica

donacija kbU  Kantonalnu bolnicu Zenica je isporučena donacija bolesničkih kreveta i ortopedskih pomagala. Riječ je o vrijednoj donaciji medicinske opreme koja se sastoji od 8 (osam) bolesničkih kreveta sa ekstenzijama i novim madracima na sistem električnog podešavanja i ortopedskih pomagala (invalidska kolica, higijenska stolica, hodalica na točkove, niska hodalica bez točkova, stolica na točkove).

Donirana medicinska oprema je raspoređena prema stvarnim potrebama medicinskih službi bolnice, primarno u Službu za ortopediju i traumatologiju i Odjeljenje vaskularne hirurgije u Službi za hirurške bolesti KBZ-a. Ovu vrijednu donaciju je obezbijedio naš sugrađanin gdin. Naser Krujeziu u saradnji sa HO Caritas iz Austrije ističući da je ponosan na ovu ciljanu donaciju medicinske opreme i da se uvijek rado odaziva na humanitarne akcije.

U ime Kantonalne bolnice Zenica, na ovaj način, se zahvaljujemo donatoru za učinjenu vrlo značajnu donaciju koja će prije svega poslužiti svrsi tj. omogućiti bolesnicima adekvatan i ugodan ležaj i time učiniti lakšim boravak u Bolnici, ali i uposlenim prilikom pružanja medicinske njege bolesnicima.