Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kako rodbinskim vezama i politikom ovladati mjestom glavnog imama i mjestom predsjednika Islamske zajednice Visoko?

dobar tiVečeras u 19.00 sati u prostorijama Medžlisa IZ Visoko bit će održan posljednji sastanak aktuelnog Izvršnog odbora na kojem će biti razmatrana imena predloženih kandidata za naredni sastav Izvršnog odbora na period od pet godina.  Kandidate su predlagali džemati i ima ih 30, lista će biti svedena na 21 kandidata, nakon čega će skupštinskim glasanjem biti elimisano još osam kandidata kako bi se došlo do novih 13 imena koji će činiti najviše tijelo u Islamskoj Zajednici Visoko.

Poseban kuriozitet ovogodišnjeg izbora novog saziva Izvršnog odbora jeste da se prvi puta u istoriji pojavljuju kao predloženi kandidati dvije žene. Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Medžlisu IZ Visoko na listi predloženih nalaze se i Amra Babić, odnosno Edina Hasečić.

Da li pozadina cijele ove priče i lobiranje srodnika unutar Islamske Zajednice ima za cilj preuzimanje mjesta glavnog imama i mjesta predsjednika Izvršnog odbora saznat ćemo uskoro u priči koju ćemo objaviti pod nazivom “Nepotizam bez granica”.