Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Niko iz Visokog!?

go sdp1Na Trećem vanrednom kongresu SDP-a BiH, koji je rano jutros završen u Sarajevu, biran je i novi sastav Glavnog odbora, kao najvažnijeg tijela ove partije.

Prema informacijama do kojih je došao DEPO Portal, najviše glasova je dobio aktuelni gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović (ukupno 304 glasa), a pored njega veliki broj glasova dobili su i Slaviša Šućur, Zukan HelezNermin NikšićMirko Pejanović, Damir Mašić, kao i Besima Borić, Svetozar PudarićBakir Hadžiomerović.

go sdp 2Za razliku od njih, neki od dosadašmnjih visokopozicioniranih kadrova ove partije doživjeli su pravi glasački debakl. Tako potreban broj glasova za ulazak u Glavni odbor nisu dobili Hamdija Lipovača, Marin Ivanišević, Predrag Kurteš, Rusmir Medsihović Šanko… 

Inače, u Glavni odbor partije izabrano je ukupno 110 članova, dok će se još njih 11 birati naknadno, da bi se zadovoljili svi potrebni kriteriji – etnički, spolni, starosni i dr,  Od članova Glavnog odbora kasnije se bira Predsjedništvo SDP-a BiH.

go sdp 3
Zanimljivo je i da se na jučerašnjem Vanrednom kongresu nije pojavio istureni kadar ove partije Denis Bećirević, što je otvorilo niz špekulacija o razlozima njegovog izostanka.go sdp 4