Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tržišna inspekcija kontrolisala 23 prodavača iz Kaknja, Visokog i Zenice

pijaca kakanjOdsjek za inspekcije Općine Kakanj vrši redovne kontrole posjedovanja odobrenja za rad kod prodavača tekstilne i druge robe na prostoru tzv. tekstilne pijace koja se nalazi na poligonu iznad Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju.

Na ovom prostoru subotom, ali i drugim danima, prodaju vrši oko 80 prodavača, od čega 20 iz Kaknja, a 60 iz drugih općina, najviše iz Visokog i Zenice.

Svi prodavači trebaju imati odobrenje za rad i moraju biti uvedeni u sistem kao što je to slučaj sa registriranim radnjama tekstilne i druge robe, no kontrolom je ustanovljeno da značajan broj prodavača na tekstilnoj pijaci nema odobrenje za rad.

Protekle subote tržišna inspekcija je kontrolisala 23 prodavača iz Kaknja, Visokog i Zenice, te izdala nekoliko prekršajnih naloga u iznosu od 300 KM, te nekoliko rješenja kojima se naređuje pribavljanje odobrenja za rad.

Tokom kontrole koja je obavljena uz asistenciju policije, zabilježeno je verbalno vrijeđanje inspektora, odbijanja pokazivanja lične karte, napuštanje štandova i sl.